اقتصاد امروز

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

مالیات نقل و انتقال سهام چگونه محاسبه می‌شود؟

يكشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۴:۴۰ ب.ظ


از هر نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام شرکت‌ها اعم از ایرانی و خارجی در بورس‌ها یا بازارهای خارج از بورس دارای مجوز، مالیات مقطوعی به میزان نیم درصد (۵ /۰%) ارزش فروش سهام و حق تقدم سهام وصول خواهد شد و از این بابت وجه دیگری به عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام و مالیات بر ارزش افزوده خرید و فروش مطالبه نخواهد شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از مالیات های تکلیفی که کارگزاری ها پرداخت می‌شود مالیات نقل و انتقال سهام شرکت های بورسی و فرابورسی است که در قسمت مالیات های تکلیفی آن ها باید مورد بررسی قرار بگیرد.
 
 
مالیات نقل و انتقال سهام چون در حین مبادله در کارگزاری یا در دفترخانه اسناد رسمی مطالبه و پرداخت می شود در شرکت های دیگر جزو مالیات های مقطوع محسوب می شود.
 
 
معادل ده درصد (۱۰%) از مالیات بر درآمد حاصل از فروش کالاهایی که در بورس‌های کالایی پذیرفته شده و به فروش می‌رسد و ده درصد (۱۰%) از مالیات بر درآمد شرکت‌هایی که سهام آنها برای معامله در بورس‌های داخلی یا خارجی پذیرفته می‌شود و پنج درصد (۵%) از مالیات بر درآمد شرکت‌هایی که سهام آنها برای معامله در بازار خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته می‌شود، از سال پذیرش تا سالی که از فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در این بورس‌ها یا بازارها حذف نشده‌اند با تأیید سازمان بخشوده می‌شود. 
 
 
شرکت‌هایی که سهام آنها برای معامله در بورس‌های داخلی یا خارجی یا بازارهای خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته شود در صورتی که در پایان دوره مالی به تأیید سازمان حداقل بیست درصد (۲۰%) سهام شناور آزاد داشته باشند معادل دو برابر معافیت‌های فوق از بخشودگی مالیاتی برخوردار می‌شوند.
 
 
 از هر نقل و انتقال سهام و سهم‌الشرکه و حق تقدم سهام و سهم‌الشرکه شرکا در سایر شرکت‌ها مالیات مقطوعی به میزان چهار درصد (۴%) ارزش اسمی آنها وصول می‌شود. 
 
 
از این بابت وجه دیگری به عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال فوق مطالبه نخواهد شد. 
 
 
انتقال دهندگان سهام و سهم‌الشرکه و حق تقدم سهام مکلفند قبل از انتقال، مالیات متعلق را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.
 
 
ادارات ثبت یا دفاتر اسناد رسمی مکلفند در موقع ثبت تغییرات یا تنظیم سند انتقال حسب مورد گواهی پرداخت مالیات متعلق را اخذ و ضمیمه پرونده مربوط به ثبت یا انتقال کنند.
 
 
 در شرکت‌های سهامی پذیرفته شده در بورس اندوخته صرف سهام مشمول مالیات مقطـوع به نـرخ نیم درصـد (۵/۰%) خواهد بود و به این درآمد مالیات دیگری تعلق نمی‌گیرد. 
 
 
شرکت‌ها مکلف‌اند تا پایان ماه بعد از تاریخ ثبت افزایش سرمایه آن را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.
 
از هر نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام شرکت‌ها اعم از ایرانی و خارجی در بورس‌ها یا بازارهای خارج از بورس دارای مجوز، مالیات مقطوعی به میزان نیم درصد (۵/.%) ارزش فروش سهام و حق تقدم سهام وصول خواهد شد و از این بابت وجه دیگری به عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال سهام و حق تقدم سهام و مالیات بر ارزش افزوده خرید و فروش مطالبه نخواهد شد.
 
 
کارگزاران بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس مکلفند مالیات یاد شده را به هنگام هر انتقال از انتقال‌دهنده وصول و به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند و ظرف ده روز از تاریخ انتقال، رسید آن را به همراه فهرستی حاوی تعداد و مبلغ فروش سهام و حق تقدم مورد انتقال به اداره امور مالیاتی محل ارسال کنند.
 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۶ ، ۱۶:۴۰
مریم ربیعی

نقش آمار در تصمصم گیری اقتصادی

يكشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۹:۳۹ ق.ظ


رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اهمیت فرهنگ سازمانی که یکی از سرمایه‌های بزرگ برای نهادی مانند بانک مرکزی است، گفت: «اصولا در تمام دنیا، بانک مرکزی جایگاه ویژه و منحصربه‌فردی دارد بنابراین باید از فرهنگ سازمانی بالا، احساس مسوولیت و یکپارچگی برخوردار باشد. فرهنگ بالای سازمانی کمک می‌کند سازمان در یک محیط صمیمانه، موفق عمل کند. ما نیز در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فرهنگ غنی و سرمایه سازمانی بزرگی داریم که باید از آن محافظت کنیم.»رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: «با گسترش رقابت‌های جهانی از یکسو و اهمیت سیاست‌های دولت‌ها و سیاست‌گذاری بانک‌های مرکزی از سویی دیگر، دقت در تصمیم‌گیری‌ها اهمیت ویژه‌ای یافته که این موضوع نیز منوط به در اختیار داشتن آمار و اطلاعات صحیح، به‌روز و دقیق است. اکثر کشورها نیز برای دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی مدنظر خود، اقدام به تهیه برنامه‌های توسعه کوتاه، میان و بلندمدت می‌کنند که در این مسیر نیز تبیین وضعیت موجود و پیش‌بینی تحولات اقتصادی و اجتماعی در آینده، شرط لازم در برنامه‌ریزی و تدوین برنامه‌های توسعه است.»




سیف بر نقش بانک مرکزی به‌عنوان یکی از مراجع تولید، جمع‌آوری و پردازش اطلاعات برای برنامه‌ریزی‌های اقتصادی تاکید و تصریح کرد: «تحلیل وضعیت موجود و پیش‌بینی آینده، براساس الگوهای کمی، ریاضی و اقتصادی در قالب مدل‌های اقتصادسنجی انجام می‌شود. این امر مستلزم وجود داده‌های آماری است و بدون این داده‌ها امکان برنامه‌ریزی صحیح اقتصادی وجود نخواهد داشت؛ بنابراین تحت این شرایط نقش و اهمیت نهادهای آماری کشور به‌ویژه بانک مرکزی، به‌عنوان یکی از مراجع تولید و جمع‌آوری داده‌های آماری و پردازش اطلاعات در جهت برنامه‌ریزی کاملا مشخص است.»او افزود: «در مقیاس بین‌المللی نیز یکی از مباحث بسیار مهم در راستای جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، شفافیت است که مبحث گسترده‌ای بوده و بخشی مهمی از آن با فرآیند‌های مختلف تهیه و انتشار آمار و اطلاعات مرتبط است. در این راستا از سوی بانک مرکزی تلاش‌های زیادی برای انتشار منظم و به موقع آمار و اطلاعات اقتصادی منطبق با استانداردهای بین‌المللی انجام شده که قطعا از نقش مهمی در ارتقای جایگاه شفافیت اقتصادی کشور برخوردار است.»




دنیای اقتصاد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۶ ، ۰۹:۳۹
مریم ربیعی